18 September 2010

Svaret

Jag har fått ta emot mycket skit under de senaste dagarna. Många råa angrepp på min person har skrivits av anonyma personer. Det här har gjort mig mycket ont och jag har gråtit.

För mig är min blogg förstörd, i och med att den blivit något slags allmängods, där man i kommentarsfältet sprider både lögner, rasistisk propaganda och fula personangrepp, och jag vill inte skriva mer. För efter denna chock som denna anstormning i antalet läsare innebar känner jag att det inte går. Jag ville bara vara jag och ha min vanliga blogg och mina vanliga 0-20 läsare per inlägg. Men det blev inte så för jag råkade ta upp någonting som berörde folk.

Jag vill som sagt inte skriva mer, men jag vill kommentera följande, inte för att jag ska behöva, men jag gör det ändå:

"Jag samtycker med alla att detta är fruktansvärt. MEN hur du i ärlighetens namn kan ställa upp i en intervju i TV4, påstå att detta inte var planerat, medge att du är aktiv inom vänsterpartiet och sedan påstå att du inte skulle kommit med detta blogginlägg om du hade vetat att reaktionerna skulle bli så stora. Pinsamt, pinsamt, pinsamt - varför gick du inte ut med detta direkt när det inträffade utan väntade till 4 dagar innan valet. Återigen, tragiskt och oförlåtnligt att det hela har skett, men att publicera nu stinker desperation! ILLA och SMUTSIGT!"

Jag tar en sak i taget. Jag är saklig, till skillnad från många av er som kommenterar fult, som ovan.

1. Jag har inte sagt att jag är aktiv inom Vänsterpartiet, för det är jag ej. Jag är medlem sedan ca 1,5 år tillbaka, men har aldrig gått på något möte eller deltagit i någon aktivitet. Som TV4:s reporter säger i inslaget är jag medlem, men inte aktiv.

2. Och hur skulle detta kunna varit planerat? Vet inte om ni inte förstått, men min blogg hade bara några besökare per dag tidigare. Att det blev såhär nu kom som en chock för mig. Även om det varit så att jag planerat att lägga ut detta mitt i valrörelsens slutskede, hur kunde jag veta att det skulle få sådant genomslag? Och tror ni på fullaste allvar att jag skulle döpt min blogg till Klamydiabrevet om jag tänkt bli en offentlig person? Det är pinsamt att vara "klamydiatjejen".

3. Och varför jag "inte gick ut med det"? Vadå, "gå ut med"? Att min mamma är utförsäkrad? Vem skulle jag gå ut med det till? Jag är väl ingen offentlig person som har något att gå ut med. Jag är en vanlig tjej. Jag har knappt pratat med mina vänner om situationen. Men jag ville så klart att mina vänner skulle veta, så de skulle förstå bättre varför jag mår som jag mår. Den enorma smärtan inom mig har vuxit länge och sedan ville den bara komma ut. Jag tänkte att nu skulle jag dela med mina vänner. Och det råkade bli natten till onsdag då jag skrev inlägget under tre timmar. Jag har inte haft den minsta koll på valrörelsen, för jag har inte orkat, och jag visste inte heller att detta var en icke-fråga som det varit tyst om som jag lyfte. Jag skrev bara om min mamma. Precis som jag tidigare har skrivit om min PMS, hur läraryrket är världens bästa jobb, hur jag blandade en god drink, eller hur jag själv mår. Jag tycker om att skriva, det är allt. Motivet till varför jag startade den här bloggen står i ett av de allra första inläggen. Där kan ni titta.

4. Det enda som är oförlåtligt är att sjuka människor inte får det stöd de förtjänar. Även om det var så att detta var medvetet - vilket, som jag uttryckt tydligt och klart, det inte var - varför är det oförlåtligt, illa och smutsigt? Ni som skriver på detta sätt bör lära er att uppskatta demokratins grundprinciper.

Jag förstår att det är jobbigt för vissa att jag kritiserat Alliansen för utförsäkringarna. Ni blir provocerade av detta. Det är helt okej med mig. Man får tycka olika. Inte ens inom min familj tycker vi lika. Men ni bör argumentera som folk. När jag läser kommentarer som ovan så är min första tanke, efter att chocken över hur någon kan säga något så aggressivt till mig, den att de fjortonåriga skolelever jag undervisar argumenterar så betydligt bättre än ni gör. Och de är bara 14 år!

Sedan vill jag säga tack till alla er, och ni är överlägset flest, som har skrivit uppskattande om detta blogginlägg, som råkade hamna mitt i valrörelsen. Tack!

111 comments:

 1. Bra skrivet. Jag känner med dig och din mamma, det är fruktansvärt det som har drabbat er. Jag tycker det var TUR att du råkade skriva det här precis innan valet, för det är många som inte vet vad som händer de sjuka i sverige idag och det är nu vi har möjlighet att påverka situationen!

  ReplyDelete
 2. Jag känner också med dig och din mamma. Finner inte ord, vill egentligen inte störa med mer kommentarer eftersom du redan utsatts för så mkt plötslig och oönskad uppmärksamhet, men måste få visa mitt stöd på nåt sätt. Helt oförståligt att nån skriver en kommentar som den citerade i detta inlägget. Också helt oförståligt hur din mamma behandlats. Jag kommer tänka på er.

  ReplyDelete
 3. Vill bara säga hur mycket jag beundrar dig och känner med dig och din mamma. Det tar otroligt mycket kraft och mod att göra det ni gjort. Du har en unik gåva att beröra människor på ett rakt och rättframt sätt. Så jag hoppas att vi som stöttar dig och din mammas kamp får höra mer från dig och henne! Alla tankar till er!/ Anne

  ReplyDelete
 4. Stå på dig Tjejen Jag väntar på nästa blogg. Det är oerhört viktigt att du och andra som råkat så illa ut går ut och säger sanningen. Gå gärna med i Resurs: resurs.ning.com/ Det som du har fått ta emot beror ju på att Moderaterna försöker trycka ner sådana som oss. Jag är ledsen för att det blivit jobbigt för dig men av hela mitt hjärta: Du sa sanningen var stolt över det du har inte gjort något du kan klandras för .

  ReplyDelete
 5. Jag har läst din blogg och jag har suttit och gråtit. Du skriver fantastiskt levande och jag känner med dig och din mamma! Jag vet själv hur det är att ha sjuka föräldrar samt vara sjuk själv... Men det är ändå ingenting jämfört med hur du och din mamma har det.

  Jag hoppas att du klarar av att låta de elaka kommentarerna rinna av dig - för det finns ingen anledning till att du ska ta åt dig! Den du citerade med flera vet inte vad de pratar om - låt de fortsätta leva i sin inskränkta värld.

  Du har mitt stöd!
  Kram

  ReplyDelete
 6. Kramar om!

  De som skriver de där dåliga inläggen, är bara dem som försöker skyla över det som sker, de finns tyvärr överallt på nätet!

  Deras kommentarer är inte trevliga, lätt att man tar åt sig av dem.


  Men se dem som små fegisar som inte lever i verkligheten!

  Tycker du ska vara stolt , att detta fick saken att röras om, förstår att du helst vill vara den du var innan.Stolt ska du även vara för du stöttar din mor så som du gör!

  Kramar till er båda.

  ReplyDelete
 7. Det kommer alltid finna hatiska anonyma personer på nätet, men det är inte dem du ska bry dig om. Du ska bry dig om de tiotusental, kanske hundratusentals människor som känt så mycket för er situation att det t.o.m blivit ett inslag i en valdebatt.

  Du ska tänka på alla de människor som delar ut er text på facebook, som sprider den vidare, som gråter när de läser den (jag är en av dem). Empatin är inte död, den finns överallt, oavsett vad några hatiska, anonyma nättroll kan få det att verka som.

  Tänk så här: Om Försäkringskassan skulle fortsätta att trilskas kan du anordna en demonstration med tiotusentals deltagare utanför den. Jag kommer att vara på plats. Det finns alla skäl nu att tro att det kommer att ordna sig för dig och din mamma. Med andra utförsäkrade må det vara anorlunda, men jag tror det kommer gå bra för er.

  Och om du vill göra något mer? Starta en kampanjfond för dem. Du har uppmärksamheten nu och jag sätter in pengar. Om du hellre vill slippa undan mediedreven och hatattackerna förstår jag dig också. Lycka till och hoppas allt går bra! Skriv annars så får vi starta upp en ny storm.

  ReplyDelete
 8. You go girl! Du har hjärtat på rätt ställe. Tyvärr har inte alla det. Ge inte upp hoppet. Stor, varm kram

  ReplyDelete
 9. Bra skrivet. Ge inte upp hoppet om ett mänskligare samhälle. Tyvärr finns det personer som inte kan låta bli att hacka på sina medmänniskor. Tack för att du gick ut med din berättelse. Min röst lägger jag självklart på de rödgröna. Stor kram till dig.

  ReplyDelete
 10. Jag skrev något liknande om en anhörig som är i samma situation och fick också skit. Jag bloggar numera lösenordsskyddat. Jag hoppas att de inte lyckas förstöra din lust att skriva!

  Kram på dig, och jag hoppas allt löser sig för både din och din mor. Och min anhörig, och alla andra som mår dåligt.

  ReplyDelete
 11. Tycker det är för jävligt att folk anklagar dig för att ha planerat hela situationen! Hur kan någon ens påstå någonting så hemskt? För vilken normal människa skulle utnyttja sin sjuka mor bara för att påverka ett val, helt galet påstående! Jag anser för övrigt att man ska ha rätt att uttrycka sina personliga tankar på sin egen blogg utan att behöva ta skit för det.

  Riktigt lågt gjort av dem som kritiserar dina motiv. Jag kan inte ens föreställa mig det helvete som ni måste gå igenom i din familj just för tillfället. Det är en sådan situation som jag hoppas att jag aldrig kommer behöva uppleva. Önskar ingen annan den olyckan heller för den delen.

  Ta hand om din mor och strunta i vad alla idioter säger, kanske lättare sagt än gjort men.... Jag hoppas verkligen att allting löser sig för din mor och för din egen del så klart.

  Jag vet inte om du hinner eller orkar läsa igenom alla svar som du får via din blogg men om du läser det här, tänk då på att det finns massor med folk som uppriktigt sagt har blivit berörda utav ert levnadsöde. Skulle verkligen önska att det fanns någonting man kunde göra för att hjälpa er.

  Om inget annat så skickar jag en virtuell kram till både dig och din mor.

  ReplyDelete
 12. Hej. Jag förstår dig så väl. Man blir otroligt chockad av alla elak hemska kommentarer. Men man lär sig. Jag har haft drevet efter mig ett bra tag nu. MEN jag är övertygad om att de har betalt för detta. På både AB och Expressen sitter ett gäng, som kommenterar under alla artiklar som handlar om utförsäkringen.

  Du får inte låta detta slå ner dig eller din mamma. Du har lyckats att ruska om de okunniga om sjukförsäkringen samt dem som gör allt för att döja dess konsekvenser. Sträck på dig!
  Jag sitter i samma sits, är utförsäkrad och har fått mitt andra avslag så nu måste jag överklaga till förvaltningsrätten.

  Läs gärna min blogg.
  Varma kramar Mette
  http://blogg.aftonbladet.se/mettemarta/2010/09/stupstocken-here-we-go#comments

  ReplyDelete
 13. Snälla du låt inte idioter vinna genom deras hot eller hemska kommentarer. Du har visat hur vårt samhälle fungerar idag 2010!!! Jag hoppas att du fortsätter med ditt bloggande!!! Du har stått vid din mammas sida och gett många av oss andra kraft att kämpa vidare!! Jag såg er på nyheterna igår och tyckte att det var på tiden att någon tog upp det som ni!! Såg också debatten med partiledarna och Reinfeldt fick stå där o skämmas!!!!!!
  Hoppas innerligt att ni får upprättelse och vi är många som tänker på er!!!

  Kramisar i massor!!!!

  ReplyDelete
 14. Ville bara säga att jag också tänker på er och verkligen hoppas att allt kan lösa sig på bästa sätt för din mamma. Jag har gråtit när jag läst din blogg. Det är verkligen helt fruktansvärt att det ens är möjligt att behandla människor så här. Och i Sverige. Det finns inget försvar. Jag skäms för regeringen. Finns inte ord...

  Sänder styrkekramar åt dig och din fantastiska mamma och hoppas att ni kan komma ihåg att det fortfarande finns många människor här ute med empati och hjärtan kvar. Vi tänker på er.

  Varmaste kramar

  /Mia

  ReplyDelete
 15. Jag drömde om dig och din mamma hela natten, fast sådär omvridet som det är när man drömmer, så att det var helt andra människor och ganska märkliga situationer. Men principen var densamma, en massa människor som stod upp och sade "såhär" får det fan inte gå till.

  Jag är bekant med Mattias och när jag såg länken på hans Facebook och läste inlägget, var det 0 (noll!) kommentarer på det. Så jag tänkte, det här var så tajt skrivet och så väl beskrivet, att fler borde läsa det. Jag hade uppriktigt sagt ingen aning om att det skulle bli en stor mediegrej jag heller. Men jag tycker att det är värsta sortens BS att påstå att det här är något planerat, som du borde ha lagt upp EFTER valet. Vadå planerat? Det är inte som att din mamma har hittat på sin sjukdom för valrörelsens skull! Självklart ska en sån här grej komma upp innan valen, det är för &%#! angeläget. Det är verkligheten vi lever i just nu, med den sittande regeringen. Och sen är inte jag så blåögd att jag tror att allt kommer bli sammet och guld genom ett trollslag om de rödgröna vinner, men då har vi åtminstone en chans att få en förändring.

  Stå på dig. Politik gör allting infekterat och folk kör gärna med personliga påhopp för att slippa erkänna att det finns ett problem. Då får de kajka vidare i sin lilla bubbla.

  Det här behövdes. För alla, tror jag.

  /Kristina

  ReplyDelete
 16. Det du skrev är sant och berör fler än din mamma. Till exempel MIG! Det var helt fantastiskt att detta lyftes fram just nu!! Äntligen fick en sån här fråga genomslagskraft. Jag tycker du är en underbar dotter som står bakom din mamma på detta sätt. Fler borde ha barn som du! Stå på er och du ska säga till mamma att hon ska vara STOLT över dig.
  De varmaste kramar till er båda!
  Maya

  ReplyDelete
 17. Det du berättat var absolut nödvändigt för oss att få veta. Det får du aldrig ångra. Aldrig någonsin. Även om det måste vara helt surrealistiskt obehagligt med all denna uppmärksamhet och det gensvar som din berättelse väcker.... Som att jag sitter här och skriver fast du bett om att få bli lämnad ifred....
  Men jag bara måste säga det en gång till. Att det myndigheterna utsatt din mamma för, det som den borgerliga ideologin dikterar dem att göra, skär mig i småbitar, min verklighet går också sönder och jag faller.
  Det är handlingarna de utfört och det är också ditt språk, tilltalet, uppriktigheten som skär rakt igenom skärmen och in i mig.
  Jag känner det du skriver. Och jag känner också den smärta de riktigt fula påhoppen gör. Fast de är så få (i en jämförelse med det öronbedövande support som alla skriver till dig). Varför är vi så hudlösa att vi tar in ord som vi med intellektet kan bortfärda som strunt? Jag vet inte. Men jag upplever som du att det gör så ont. Hur ska man skydda sig när någon skriver att de vill att man ska dö...
  Det är absolut vidrigt att människor skriver sånt till andra som en del gör på nätet. Men åtminstone blir det synliggjort. Våldet som de måste kanalisera och vräka ur sig mot en inbillad fiende. De är som soldater i krig, när sprinten släpper, som skjuter rakt in i kvinnor och barn. Dödar de som är totlat försvarslösa. De förstår inte att det är den stora gemenskapen de sliter i stycken.
  De är förblindade av rädsla, frustration och maktlöshet. De är språklösa. Därför skriver de som de gör.
  Nu blev jag långrandig...igen... men avslutningsvis vill jag bara säga att det
  du berättat berör oss så djupt eftersom det lyfter stora frågor, inte bara de jätteviktiga och frågorna om vår sjukförsäkring, vården och myndigheters maktmissbruk.

  Du lyfter själva kärnan i det livet handlar om. Medmänsklighet. Solidaritet. Rätten att prespekteras som en fullvärdig människa oavsett vad kroppen orkar mäkta med.
  All min kärlek till dig.

  ReplyDelete
 18. Det du har gjort är svinbra. Det finns alltid män på nätet som måste ta chansen att uttrycka hat anonymt. Man tar åt sig fast man inte vill, jag har också blivit utsatt och kompisar till mig har slutat att blogga på grund av det. Men det går alltid väldigt många gillare på varje hatare, så håll ut.

  Jag tror att ditt blogginlägg är viktigt för hur det går i morgon i valet och det är viktigt för att svenskarna ska få se hur Sverige ser ut under ett borgerligt styre.

  Kram
  Klas

  ReplyDelete
 19. Hej Emelie, jag är en av dom som länkat din Blogg på bla. FaceBook.
  Du skrev väldigt starkt, verkligt och berättande vilket gjorde att jag ville andra skulle få ta del av ditt blogginlägg.
  Hoppas verkligen att du fortsätter skriva pga. din egen lust och vilja, kanske inte här men på något sätt, någon stans!
  Du har något som dom flesta som bloggar inte har, äkthet.
  Hälsa Mamma, kämpa på!!
  /L <3

  ReplyDelete
 20. Stå på dig dina ord ditt liv! ingen annans. tyvärr kommer folk alltid ha åsikter, du är en av få som vågar uttrycka dem och stå för dem! heja dig! ps sen går det att godkänna kommentarer innan de kommer ut på bloggen, ska fungera med blogspot oxå. all lycka t er!

  ReplyDelete
 21. Bra skrivet!
  Jag fattar mig kort.
  Empati berör.
  Girighet bedrar.
  "en sund själ förmer än omätlig rikedom"
  /David

  ReplyDelete
 22. Fler "enskilda" fall som denna självsaneringsregering ligger bakom:
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/aktionsgruppen-foer-de-sjukfoersaekrade/pressrelease/view/ann-charlotte-blev-aaterfoersaekrad-men-foerlorade-hela-sin-tillvaro-475504?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

  ReplyDelete
 23. Hejsan

  Jag tycker det var skit bra skrivet!! Och att du skulle ha planerat det?? Håller med den som skrev att det är ren BS! Borgarna ska välk kunna stå för sin politik eller rättare sagt följderna av den. Din mamma är inte den enda drabbade i sverige, set finns många många fler. Jag känner folk som är drabbad av systemet och sett hur de gått för dom.

  De siffor som de pratade om i en av debatt programmen sa att 40000 blivit utförsäkrade under denna mandat period och 35 000 till rikerar bli det under nästa år. 3% av dessa människor har fått ett jobb, var är resten??

  Jasg tycker inte borgarna har något att gnälla över de får stå för följderna av vad deras politik gett.

  En som inte bestämt sig för vad jag ska rösta på men kommit ett stort steg närmare de rödgröna!!!

  ReplyDelete
 24. Du. Nu har jag läst flera av dina bloggtexter och ja, ja, ja....jag vet att så fort någon upptäcker att man skriver bra så tycker de genast att man ska skriva en bok. Det gör jag inte. Du behöver absolut inte skirva en bok. Men om du skriver en bok vilket jag absolut uppmanar dig att göra, så kan det handla om det som händer just här och nu, om din mamma och det som hände när du fick gensvar och din bloggplats blev ett plank för oss att vittna på, en klagomur, ett revolutionstorg som vi vandrar stärkta ut ifrån och du kan skriva om Stockholm och ja....allt...och då kommer jag att köpa den boken pronto.

  ReplyDelete
 25. Man kan inte alltid förutse att man trampar överheten på tårna.
  Man kan inte veta vilka krafter som då sätts i rörelse.
  Men att du på ett personligt plan tog upp frågan med störst politisk sprängkraft just nu visste du inte. Att den dessutom var så otroligt välskriven gjorde att slog igenom så otroligt starkt.
  Nu kan jag förstå att du mår dåligt, att stå i rampljuset var inte ditt syfte, men där hamnade du ändå.
  Men, glöm inte: De som hoppar på dig nu gör det för att de hade hoppats att frågorna kring sjukreglerna skulle hamna i skymundan. Fem i tolv brakade helvetet löst för dem, och då blir man sur.
  Men, glöm inte: Du har gjort ett strålande jobb, och det handlar om din mamma! Har du dessutom fått vågskålen att väga över - Kanske det var värt den vånda du nu går igenom.
  Under alla omständigheter, fortsätt att skriva! Du är en stilist av rang.

  Själv öppnade jag en websida, www.sjukregler.se för ett halvår sedan, frågorna berörde mig. Hade jag fått en promille av din uppmärksamhet hade jag blivit nöjd. Men, naturligtvis, din situation är helt annorlunda.

  Håll ut, och tack för Bloggen!

  ReplyDelete
 26. Hej, jag började läsa din blogg efter det jag såg att folk hade bloggat om dig och din blogg. Läste om din mamma och hur hon och du har fått kämpa. Fick lov att ha med det i min blogg för jag tyckte det var viktigt, inte bara för att det är val utan det har med medmänsklighet att göra, folk verkar ha glömt bort att alla på något sätt ska vara lika mycket värda.
  Tycker inte alls du ska bry dig om att det är strax innan valet. Du kunde inte planera något att det ska vara nu. Tycker det är underbart att du delat med dig av en sån stor händelse i ditt och din familjs liv. Att du satt där och skrev dessa ord för att på något sätt kanske få lite rensning i tankarna? Vad vet jag. Tycker absolut inte att du ska sluta blogga för detta.

  Din blogg är underbar och du verkar likaså.
  Det kommer alltid finnas hatiska människor som bara ser åt ett håll. Som inte ser någon annan utväg än att skriva elaka saker.
  Stå på dig!
  Vi bloggläsare finns och vill gärna ha dig kvar!

  ReplyDelete
 27. Allt som skrivs på internet är tillgängligt "för alla". Det är svårt att tänka sig när man har en personlig blogg som normalt sett har 0-20 läsare per dag, men så är det faktiskt. Vilket är både skrämmande och fantastiskt.

  Självklart finns det människor som tycker annorlunda, och tyvärr är vissa av dem fega och dåliga på att argumentera och försöker istället använda sig av personliga påhopp för att skrämma andra till tystnad. Jag hoppas du inte ger efter för dem. Jag hoppas att du istället tar den här chansen till att påverka. Nu har du massor med uppmärksamhet och ett stort antal personer som stöttar dig, utnyttja det! Nu kan det du skrivit i din lilla personliga blogg göra en väsentlig skillnad. Låt dig inte skrämmas, utan fortsätt kämpa!

  ReplyDelete
 28. I en påse ris kan det ibland finnas några svarta "korn". Påsen är inte förstörd för det. De svarta "kornen" petar man bara åt sidan....

  Min fru är allvarligt sjuk, sen lång tid tillbaka, och jag känner igen mig mycket i din situation och av upplevelserna av Försäkringskassan och dess handläggare.

  Att det blivit så här ÄR politik. Men det är inte DIN politik.

  De som inte tycker om att du beskriver konsekvenserna av DERAS politik avslöjar sin egen okunnighet, oförmåga till medkännande och bristande förmåga att analysera konsekvenserna av sina handlingar.

  Nu försöker de få tyst på dig genom att använda sig av terror. Vik dig inte för några få TERRORISTER...

  Du är en gudabenådad skribent - och därtill klok.

  Fortsätt skriv på din blogg!

  ReplyDelete
 29. Sluta aldrig att skriva.
  Du har en gåva.

  ReplyDelete
 30. Jag förstår om du inte vill ha en gigantisk uppsjö av kommentarer, men det kliar i fingrarna, och jag känner att jag inte kan sitta här utan att kommentera alls.

  Din historia berör väldigt mycket, och är otroligt välskriven. Det du tar upp är viktigt, speciellt nu när hela svenska folket har möjlighet att bestämma hur Sverige ska styras. Dessa tre saker har bidragit till att din blogg har spridits och lästs av massvis med människor.

  Förutom de negativa kommentarerna så är jag övertygad om att ditt blogginlägg har uträttat stordåd. Astrid Lindgren "störtade en regering" när hon skrev "Pomperipossa i Monismanien" i Expressen. Många anser att det var hennes saga som avgjorde valet 1976. Folk läste berättelsen, tog till sig den, och insåg att något var riktigt fel.
  Jag är övertygad om att väldigt många som varit osäkra nu väljer att rösta rött, efter att ha läst din blogg.

  Vad du vill göra nu är upp till dig. Starta en fond, en protestaktion, eller bara ta det lugnt, det är upp till dig. Det bestämmer du. Du kanske väljer att lägga ner hela bloggen, och det hade varit tråkigt, både på grund av dina gamla inlägg, och för att de senaste inläggen då skulle försvinna.

  Om du väljer att lägga ner bloggen, och ta bort den, så tycker jag att du för din egen skull ska spara alla inlägg någonstans. På din dator, eller på en ny blogg. De senaste två inläggen bör sparas. Här eller på något annat ställe där folk kan läsa. Kanske inte där det kan kommenteras så att du behöver överösas av alla kommentarer.

  Själv lever jag stora delar av mitt liv på nätet och vet hur det där med kommentarer fungerar. Bakom en dator är det lätt att vara anonym, vilket otroligt ofta gör att elaka och dumma kommentarer hittas överallt. Jag är bland annat väldigt aktiv på YouTube och läser dagligen kommentarer både på mina egna och andras klipp, och det är helt galet. Folk skriver så otroligt mycket dumt, och det känns ofta lönlöst att argumentera.

  [Den här kommentaren blev för lång (mer än 4000 tecken) så jag delar upp det i två kommentarer]

  ReplyDelete
 31. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 32. Sluta inte skriva.

  Sug inte åt dig av det negativa. :S

  KRAM! Stå på dig!

  ReplyDelete
 33. Håller med föregående! Fortsätt att skriva. Du är fantastisk!

  ReplyDelete
 34. Jag är inte mycket för hjältar, Emelie. Men genom omständigheterna och ofrivilligt har du blivit det för mig och många andra.
  Hoppas att du trots mediadrev och oönskad uppmärksamhet känner den värme och det stöd som så många visar.
  Du har gjort en stor insats för ett mänskligare samhälle.
  Fåtalet ondskefulla attacker ska du inte bry dig om. Du kan gå med rak rygg och med gott samvete möta den ondsintes blick.
  Hoppas att du får tillbaka ditt liv och blogglust när det lugnar ner sig. Det tror jag att du får.

  ReplyDelete
 35. Fortsätt kämpa på!

  ReplyDelete
 36. jag kommentera inte 'sveket' efter att jag läst det, men det berörde mig djupt och jag har tänkt mycket på din mammas situation de sista dagarna. jag förstår hur du känner inför människor som skriver såna där kommentarer, jag känner med dig. jag ville egentligen bara säga Tack för att du delade med dig och jag hoppas att din mammas liv blir drägligare framöver. jag kommer att rösta för det imorgon.

  ReplyDelete
 37. Lyssna inte till apornas tjattrande när de svingar sig i sina lianer... Du vet att du har rätt och majoriteten av dina läsare är på din sida.

  Stormen kommer gå över, fortsätt med din blogg!

  ReplyDelete
 38. Fortsätt skriva, fortsätt berätta. Okunskap och feghet är det som driver de människor som skriver liknande kommentarer som det du visar i inlägget. Din berättelse skildrar tyvärr många människoöden i Sverige idag och det är inte i ett sådant land jag vill leva. Tack för att du har delat med dig!

  ReplyDelete
 39. Ta inte åt dig av alliansanhängarnas desperation av någon underlig anledning har inte konsekvenserna av alliansens politik mot arbetslösa och sjukskrivna fått det genomslag i media som är befogat inför valet. Kanske för att 90% av svensk media är ägt av de borgerliga partierna. När jag satt och surfade runt här om kvällen stötte jag på en länk till nått som kallades för klamydiabrevet. Vad är det där för knäpp sida tänkte jag. Jag erkänner jag tycker det är intressant att kolla absurda grejjer på nätet är en flitig besökare på ex exet.nu. Men döm om min förvåning när jag upptäckte att det var en mycket seriös sida med en mycket bra och känslomässig beskrivning av hur vidrig alliansen politik är när det gäller de svagaste människorna i samhället.

  Jag erkänner jag hör till dom som är medskyldiga till uppmärksamheten jag skickade länkar till de stora tidningarna samt länkar till alla mina vänner på fejsbook med uppmaning om att skicka vidare. Men om detta leder till att alliansen förlorar röster och förlorar valet eller att alliansen inser att deras politik mot de svagaste grupperna är helt åt helvete så deras inställning mjuknar även om de vinner valet. Så har inte bara din mamma tjänat på dettta utan även många andra som är i samma situation som din mamma.

  Tack för att du skrivit ett blogginlägg som fått 100 000 tals människor i det här landet att vakna och inse vad som pågår.
  Och sist men inte minst sjukförsäkringen är inte bara till för den sjuke utan även för arbetsgivaren. Hur dyrt skulle det inte bli om din mamma släpade sig tillbaka till sitt jobb och sparkade ut sin vikarie i arbetslöshet även fast din mamma troligtvis bara orkar uträtta en bråkdel av det arbete som vikarien orkat. Den sidan på myntet glömmer alliansen helt alliansen som säger sig värna om företagen.
  Susanna Svensson

  ReplyDelete
 40. STÅ PÅ DIG!!!

  Sorry att detta blir en lång kommentar! Men du är bara såå bra!

  Det här är DIN blogg, DIN verklighet och DIN upplevelse! Du har all rätt att uttrycka vad du finner är rätt och fel! Vare sig det är politiskt eller privat!

  För ungefär ett år sedan var jag med om en grej som jag tyckte var fel! Ställde upp på en intervju i media och historien blossades upp ordentligt. Fick mycket skit fastän jag "bara" berättade fakta, -som du!

  Även om det är heelt olika ämnen som du och jag tog upp (och min är en fisk i havet jämfört mot din), så är det ämnen som berör eller säljer. Särskilt i massmedia!

  -Varifrån kommer detta hat och fientligheten ifrån som gör att man kan klämma ur sig elaka kommentarer och personangrepp bara sådär - annonymt är det ju hur lätt som helst! FEGT och FULT!

  Om några dagar är värsta stormen över för din del och det blir "nyheter från igår".
  Jag hoppas verkligen att mardrömmen för din mamma och så många andra, förändras till det bättre efter valet.

  Fortsätt skriva om du tycker om det!
  Hoppas du orkar läsa detta!
  You go girl!!! Kram från Ida

  "Where is the love?!?" (black eyed peas)

  ReplyDelete
 41. Invandringens fel din mamma har det så eländigt. Rösta sd.

  ReplyDelete
 42. MASSINVANDRINGEN TAR FRÅN GAMLA OCH SJUKA

  Om invandringen kostar samhället ca 40 miljarder/år(Källa: Mångkultur eller välfärd) och biståndet ca 30 miljarder/år så borde det få till följd att samhället saknar ca 70 miljarder årligen som vi kunde använt till vår värlfärd och myndigheter.
  Men så får man ju inte säga.. Men det gör jag ändå.. Och dom pengarna hade man kunnat använda så att våra pensionärer fått en bra och tryggad ålderdom. Sjukvården kunde haft vårdplatser till alla och köerna försvunnit. Polisen kunde klarat upp mångdubbelt fler brott och haft resurser att vara ute på gator och torg. Vi kunde haft en a.kassa värd namnet och ett pensionsystem som fått ökade resurser. Vår skola hade haft mindre klasser med bättre villkor. Vi hade haft ett försvar värd namnet där vi kunde försvara hela landet istället för som nu stockholms innerstad.
  Siffran 40 miljarder är vad myndigheterna räknat ut, sen finns det andra sätt att räkna och då stiger siffran ordentligt..
  Det är den förbannade invandringens fel att Sverige inte har råd med någonting längre och att välfärden urholkas år efter år.
  100 miljarder kronor årligen, minst, kostar etablissemangets mångkulturella och "solidariska" expriment. Solidaritet med vem och vilka ? Sverige är ett socialkontor för utomeuropeisk invandring,
  så är det medborgare.

  ReplyDelete
 43. Du är en fantastisk skribent med texter vävda kring hjärtat. Till dig och din mamma:

  "Väntar på känslan
  likt örnen hoppas på vind,
  den som ska bära"

  Skriv som aldrig förr och låt ingen komma emellan dig och pennan!

  ReplyDelete
 44. Hej, jag är en av dem som klickat mig fram till ditt inlägg från en annan blogg och som bara vill säga att jag tycker att du är toppen. Vi är många som tycker det, många som förstår hur det känns att vara utsatt och MÅNGA som håller med dig om att det inte är en privatsak ifall en människa ska kunna behandlas på det sättet din mamma har. Det är en politisk och samhällelig fråga, och att idioter som inte ens vågar stå för vem de är kan få för sig att skriva en sån sak som att det är invandrarnas fel, eller hoppa på dig personligen, det är helt enkelt skrämmande.

  Jag vill bara ge dig en klapp på axeln och säga tack. Och jag hoppas att du fortsätter skriva, för du skriver bra.

  ReplyDelete
 45. Du har skrivit något bra och viktigt och du ska vara stolt över att det berört så många och att det med rätta nu blivit en av de viktigaste valfrågorna. Att det i sin tur gjort några borgerliga anhängare, vars partilojalitet uppenbarligen är långt starkare än deras förmåga till empati, oroliga, desperata, konspirationsteoretiska och rent hatiska ska du helt enkelt inte bry dig om. För min del hoppas jag innerligt att du fortsätter att berätta de historier som behöver berättas.

  ReplyDelete
 46. Så länge det finns hjältar - så kommer det finnas skurkar. Så även på nätet.

  Du tillhör utan tvekan den första kategorin.

  Helt enkelt för att du berättar sanningen. Inte den universella sanningen, men sanningen om dig och din mammas situation.


  Jag önskar att jag hade haft din styrka att berätta min sanning. Kanske hjälper du mig att få styrka att göra det.


  Manne

  ReplyDelete
 47. Jag kan nog inte ens förstå hur det känns för dig.. både med att ha en mamma som är så sjuk men också att plötsligt stå i rampljuset. Men det är just det som är så fantastiskt med nätet. Att sådant här kan spridas "för vinden". Det är ju verkligheten du skriver om, din och din mammas verklighet.

  Ingen människa ska behöva behandlas på det sättet som din mamma behandlas just nu. Det kan väl ändå ingen tycka, oavsett partitillhörighet! Så jag förstår inte hur någon kan "hoppa på" dig och tycka att det du skrivit är fel!

  Vi är många som fått det bättre med Alliansen. Absolut! Vi som jobbar! Men, vad människor inte tänker på är vad som händer om de plötsligt blir sjuka eller arbetslösa!! Vad händer med dem då? Ställer de upp på dessa "regler" då??

  Jag skulle nog ha röstat rödgrönt oavsett, men denna gången är det en SOLIDARITETShandling av mig att gå till valstugan i morgon och säga "nu är det nog, man kan fan inte behandla människor hursomhelst".

  Tänker på dig och mamma. Önskar att du står på dig, fortsätter skriva(för det är du väldigt duktig på oavsett ämne) och att din mamma ska få lugn och ro i sitt liv. Kram!

  ReplyDelete
 48. Nej nej nej NEJ sluta inte skriva pga av onda människor - då vinner de!

  Mitt råd till dig är att ta bort kommentarsfunktionen i några veckor tills stormen blåst över då kommer du att finna glädjen i att blogga igen.

  Det du skriver är viktigt och det är viktigt att någon vågar skriva det. Det är viktigt att onda människor inte får vinna! Stå på dig, det är många som är bakom dig!

  ReplyDelete
 49. Bästa Emelie!

  Jag har nästan varit i exakt samma situation som du. Jag hade högst 50 läsare per dag, men skrev ett inlägg (om integration), som folk länkade till, kommenterade och besöksstatistiken sköt i höjden. Jag stängde ner min blogg dagen efter av många olika anledningar så det hann aldrig bli så stort och hade kanske inte blivit det heller, men jag vet hur det är att skriva något på sin egen blogg och aldrig i sin vildaste fantasi kunna räkna med hur stor genomslagskraft det ska få.

  Hoppas att det löser sig med din mamma och hoppas att fler män och kvinnor inte behöver råka ut för samma sak som hon gjorde. Alldeles oavsett vilken statsminister vi har på måndag så är det inte de som har det bäst som mäter livskvaliteten i ett land, utan de som behandlas och har det sämst.

  Bästa hälsningar Kaospatrullen

  ReplyDelete
 50. Det kommer alltid att finnas idioter, kanske är de en 2-3 % av hela befolkningen. Men det är inte de fokus ska ligga på. Tänk på de 98% som stödjer dig istället! Du skrev något som berörde, det är bra, samhället är inte så empatilöst som media vill ge sken av..
  /Matilda

  ReplyDelete
 51. Så är det . Sanningen gör ont. Att höra hur ett hyllat system som ska sätta dit alla "fuskare" försätter människor i helt vansinniga livssituationer vill man inte.
  Sköt dig själv och skit i andra. Jag jobbar på en urblå arbetsplats där jag varje dag förundras över den krassa människosynen. Där man antar att människor inte vill jobba utan faktiska har valt att leva på bidrag. Lustigt synsätt då de flesta jag träffat som gått på någon form av bidrag inget hellre önskar än att hitta ett jobb. det gör ont ända in i själen på mig att man inte har större tilltro till sina medmänniskor, och att så många hellre offrar de redan utsatta än låter en enda utnyttja systemet.
  Anledningen till alla påhopp är väl inget annat än rädsla. Tänk om du har rätt? Tänk om det system man så fullhjärtat stöder visar sig sparka på de oskyldiga som redan ligger ner?
  För mig finns inget annat än att rösta solidariskt. Ett samhälles välfärd speglas i hur de utsatta behandlas och inte på hur mycket de mest bemedlade tjänar.
  Jag förstår dig. Du bad inte om rampljuset, och vill förmodligen inte befinna dig där. Men jag hoppas också att du orkar stanna där ett tag. Din mammas historia är viktig. Inte bara för henne, utan också för dig, för mig och för alla andra innevånare i det här landet.
  Stort lycka till!

  Anna

  ReplyDelete
 52. Det är bra att du skrev av dig. Jag hoppas nu att ni får den hjälp ni båda behöver. Tycker att det är synd och skam att ni används som slagträ i den politiska debatten. Det är praktisk hjälp här och nu ni behöver, inte vara exempel som lämnas åt sitt öde så fort tryckpressarna hittar nåt annat att yvas över. Hoppas att det går väl och att det går snabbt för så här kan ni inte ha det. Det finns som tur är vänliga och inkännande människor också. Att fastna i byråkratins garn är inte lätt man beöver hjälp att reda ut såna härvor.

  ReplyDelete
 53. Jag hoppas att du skriver mer, även dina andra inlägg om samhälleliga frågor har varit bra. Jag och mina föräldrar pratade om inlägget när vi kollade på slutdebatten i går och mina föräldrar är "gråsossar" som känt sig förvirrade i detta val och faktiskt funderat på att rösta blankt. Dina ord förstärkte deras känslor av vilken färg deras hjärtan faktiskt har. Många har känt samma sak. Och även om din intention inte var den så ledde ditt inlägg till att de rödgröna visade ett oerhört samlat och gemensamt ansikte i slutdebatten i Svt.

  Jag och mina föräldrar tänker på dig och din mamma och hoppas att allt blir bra och att de goda krafterna vinner till slut.

  ReplyDelete
 54. Din blogg och du har hamnat i spetsen för en diskussion som borde ha varit uppe för länge sedan, men som tryckts ned bland annat av den typen av argumentation som du beskriver.

  Det är trist att du får ta skit.

  Glöm bara inte vad den betytt för människor i din mammas och din situation.

  PR-byråer och tankesmedjor har försökt få till den här long-tail effekten i bloggosfären för egna syften med alla möjliga trick.

  Det var du som lyckades, genom att helt enkelt väcka folks empati.

  DET är det en av mycket få riktigt positiva saker jag sett komma ur den här vidriga valrörelsen.

  Don't let the bastards drag you down.

  ReplyDelete
 55. Hej!

  Beklagligt att Du ser REGERINGEN som den ANSVARIGE!
  Hela FÖRSÄKRINGSKASSAN såväl som ARBETSFÖRMEDLING är full av Sossar och dess anhang sedan början av 70talet. Ingetr nytt för oss som varit med under den tiden och dessutom följt utvecklingen.
  En av anledningarna till att REGERINGEN var tvingad att vidta åtgärder och det ska vi vara tacksamma för.
  PALME tog dessutom bort TJÄNSTEMANNANSVARET SÅ försäkringskassans MAKTHAVARE sitter i samma skydd som 5:femmorna! Givetvis kommer Din mammas siyuation att lösa sig, men jag förstår att Du haft problem med att TIDIGARE få den HJÄLP som en "riktig2 SOSSE eller KOMMUNIST borde gjort.
  Jag tror i mitt stilla sinne ATT om Du vänt Dig till någon inom ALLIANSENS partier med LITE, LITE pondus, så hade Du aldrig behövt ha Din mor som en av valets ............. (saknar ord) då jag själv har ERFARENHETER av dem som nu YTNYTTJAR Din mor och situationen.
  Hoppas bara att ALLIANSREGERINGEN får sitta 4 år till.

  ReplyDelete
 56. Du skriver oerhört bra, och den som brytt sig om att kolla några inlägg bakåt fattar ju att det inte finns någon "dold agenda", "planering" eller dylikt. Jag är tacksam över att du skrev, och på så sätt gav röst åt många av mina patienter som inte kan/orkar mer än överleva dagen. Jag beklagar att du drabbats så hårt av hyenorna på nätet. Önskar att jag kunde göra nåt för er, eller att ni åtminstone vinner hundra miljoner på lotto, det är ett helvete att bli allvarligt sjuk, att dessutom tvingas sälja sin bostad med allt vad det innebär (packa, släpa, flytta, lämna socialt nätverk, osv). Jag har barn och är glad att du är lärare, det ger hopp för framtiden!

  ReplyDelete
 57. Reaktionerna tyder på att Alliansens anhängare börjar få kalla fötter när den bistra SANNINGEN uppenbarar sig!

  STÅ PÅ DIG!!! GE INTE UPP!!!

  -Stefan

  ReplyDelete
 58. Vi står bakom dig, överallt i hela Sverige! Du är en förebild för så många. Ett elakt ord kan sudda bort hundra fina, försök att se alla oss som peppar dig istället för de få idioterna som deppar dig! Valet är så viktigt, hoppas att alla röstar och att alla röstar rödgrönt för sig själva, för Sverige och för dig och din mamma!

  ReplyDelete
 59. Putsa av dig den där skiten och kom igen när du känner dig redo. Du behövs. Likaså din mamma. Vackra människor som ni är det ljus vi behöver i världen.
  Kram!

  ReplyDelete
 60. Hej. Vill bara framföra min sympati för dig och din mamma. Jag har själv haft en mamma som varit mycket sjuk, även om det inte var just det här. Har också en nära väninna som hamnat i systemet, vilket verkligen kan kritiseras å det grövsta ibland.

  Jag hoppas att det löser sig på något bra sätt för din mamma, oavsett vilken regering som blir efter valet. Jag önskar er all lycka och att det blir så bra det går framöver.

  ReplyDelete
 61. Det är ena sorgliga jävlar som sitter fegt bakom en dataskärm och skriver sån skit. De skulle aldrig aldrig våga säga det till dig face to face.

  Du Emelie har iallfall mitt (och alla jag talat med för den delen) fulla stöd för att du skrev ditt blogginlägg. Det var så otroligt bra skrivet och sådana som du behövs. Som står på sig!

  Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att allt ordnar sig för dig och din mamma och att vi kickar ut denna egoistregering för gott!!!!

  ReplyDelete
 62. Stå på dig! Du är modig och stark som vågar berätta om det hemska i ditt liv. Du skriver dessutom väldigt bra. Tänk om alliansen fick se vad deras fans skriver till dig här, alla pinsamma, felstavade och korkade kommentarer de lämnar för att de.. ja, vad egentligen? Gillar moderaterna så mycket? Strunta i dem, vi är många fler som tycker att du är stark och modig!

  ReplyDelete
 63. Jag tycker du är så stark, som har skrivit om detta. Och väldigt starkt av din mamma att orka vara med i TV också. All cred till er!

  Hoppas allt ska lösa sig, har mina tankar hos er.

  /A

  ReplyDelete
 64. Du gjorde något väldigt bra när du skrev blogginlägget Sveket. Stå på dig! Kram.

  ReplyDelete
 65. Du är stark som skriver om det här, och du förtjänar inga kommentarer från några nollställda, känslolösa idioter som den du tog upp i inlägget. Så sorgligt att samhället kan se ut såhär.

  Stå på dig, och hoppas verkligen allt löser sig!

  ReplyDelete
 66. Anonymosaurierna är ett evigt problem på internet. Antingen får man ha dem i pälsen, eller också inte. Vissa stunder har nog många av oss tvivlat på om de s k sociala medierna verkligen är just sociala.

  Din bloggpost och den bloggbävning som har följt visar dock på internets enorma potential; att bära fram en god sak och skapa engagemang. Det ger nytt hopp. Må den goda sidan till slut segra.

  ReplyDelete
 67. Jag tycker det är oförsvarbart att människor ger sig på dig som enbart berättat om din mors sorgliga historia.
  Jag önskar er all välgång och hoppas med hela mitt hjärta att din mamma får den hjälp hon behöver.

  ReplyDelete
 68. Det är vi som ska säga tack till dig!!!

  Du är oerhört stark & modig!

  Stå på dig & sluta absolut INTE att skriva, på så sätt så vinner "dom"

  Ingen ska kunna tysta en annan människa!!

  Fortsatta styrke krammar till dig & din mamma
  /Fam sjölund Huddinge

  ReplyDelete
 69. Det är fruktansvärt att det blev så här med din mamma och att hon råkat ut för nitiska sossefierade försäkringskasseanställda.

  INGEN SOM ÄR SJUK SKA BLI UTFÖRSÄKRAD!

  Rösta på Alliansen, så får vi fler i riktiga jobb och mer pengar till din mammas trygghet.

  Thomas

  ReplyDelete
 70. Jag var en av de som länkade till din blogg på Facebook, i desperation efter att ha lyssnat på jämnårigas resonemang om varför de tänkt rösta på allianspartier.

  Texter som dina, personliga dokument från en verklighet som inte filtrerats genom massmedia, är viktiga för vår kunskap om samhället. Men, de är just detta, personliga berättelser. Att folk kastar skit på dig är orättvist, de är vi som länkat som om några ska ha skit för att vi vågar ägna oss åt politiska åsikter utanför de etablerade, kontrollerade forum där vissa tycker att politiken bör föras, och för att vi föser fram verkligheten istället för siffrorna. Verkligheten är berör, och jag tror många blir så arga för att de vant sig vid att se rena, fina siffror eller att avfärda saker som sensationsjournalistik. Att du dessutom är en ung kvinna gör förmodligen att vissa dinosaurier blir än mer upprörda.

  Jag vet inte vad jag egentligen vill komma fram till, förutom att du är modig och ärlig och att jag ber om ursäkt för att ha varit en del i vad som dragit hit internetgalenskapen. Men också, stå upp mot dem. De har helt enkelt aldrig lärt sig diskutera utan förminskande och en hög andra härskartekniker. Högstadieelever kan, precis som du säger, debattera bättre än så.

  ReplyDelete
 71. Du är inte ensam. All respekt. Min familj går just nu igenom samma sak. De tvingas sälja sitt hus, livet kommer inte bli lätt för dem inom en överskådlig framtid. Femhundra spänn mer i plånboken eller ett drägligt liv för mina föräldrar. Synd att det kallas "politik" att värna om de i samhället som verkligen behöver dess funktioner mest. Borde kallas medmänsklighet och vara ett brott att inte värna om.

  All kärlek och omtanke. var stark.

  ReplyDelete
 72. Det känns lite larvigt att så här i en flod av hyllningar göra detsamma. Men det känns också behövligt; uppfattningen om Alliansens förträfflighet är så vida spridd att det inte längre är riskfritt att peka på sprickor utan att få mothugg i form av värst tänkbara personangrepp.

  Det har säkert varit likadant när sossarna stod för normen och sågs som guds gåva till svensken. Men nu är det inte så. Nu sitter Reinfeldt och lär så gör fyra år till. Jag vill bara säga att inlägg som dina är förbannat välkomna även om de lämnar mig sömnlös.

  Håll ut,

  Max Sohl

  ReplyDelete
 73. Vi är många som tycker om dig.

  Fortsätt att fortsätta.

  ReplyDelete
 74. Oavsett valrörelse, ämne, sätt att skriva, sanningshalt eller vad det nu mår vara så finns det alltid fega människor som bakom en dator tycker att det är okej att bete sig om vissa av dina kommentatorer gjort.

  Fega människor som sprider sina elaka kommentarer och tycker att deras åsikter har ett värde. Vilket de kanske skulle ha om de kunde framföra dem på ett normalt, vettigt, vuxet sätt. Men som du säger, dina 14-åringar argumenterar bättre. Det är trasiga människor som finner ett nöje i att sprida sitt gift på det här sättet. Hoppas karma biter dem hårt i slutänden!

  Det du berättade är fruktansvärt och du är stark som skrev om det. Du är värd beundran, inget annat.

  Stora kramar!

  ReplyDelete
 75. Jag beundrar dig så fruktansvärt mycket för att du vågat detta. När man blottar sig såhär på internet kommer det alltid finnas idioter som kommenterar men det bästa du kan göra är att försöka skita i dem. Det finns mer människor på din sida och låt oss nu bara hoppas att detta gäller i valet också. Önskar dig och din mamma det bästa! Kram

  ReplyDelete
 76. Massor med kärlek. Önskar er all lycka! Emma

  ReplyDelete
 77. Jag önskar dig att ditt liv får återgå till det normala, och att din blogg snart läses av dina vanliga 0-20 läsare. :-)

  Men jag önskar dig också att din mors problem får en värdig lösning.

  Jag, som i 25 års tid har arbetat med människor som av olika skäl inte kan offentliggöra sina lidanden, jag är väldigt glad och tacksam över att någon ändå förmår att träda fram ur anonymitetens osynlighet.

  Du har, genom ditt blogginlägg, bidragit till att svenska medborgare och politiker får upp ögonen för det här problemet.

  Tack för det!

  ReplyDelete
 78. Hej Emelie!

  Jag hoppas att du börjar om, i smyg, någon annanstans, och att jag råkar hitta den bloggen så att jag kan få läsa mer av dig. För jag har läst bakåt, nästan alla bloggposter ända från mars, och du är nog en av de stilistiskt säkraste bloggare jag någonsin har läst. Därför vill jag höra mer från dig, och kanske bli en av dina 0-20.
  Snälla?

  ReplyDelete
 79. Först vill jag säga LYCKA TILL, både till dig och din mamma. Jag hoppas att allt löser sig på bästa möjliga sätt.

  Till alla er som kastar skit på den här stackars bloggaren, vars enda "fel" (i brist på annat att kallad det) har varit att skriva om SITT liv och SINA erfarenheter och SINA åsikter: Ta en titt på dig själv innan du börjar kasta skit på andra, stäng web läsaren om det inte passar.
  Personliga påhopp av anonyma läsare är så fruktansvärt fegt.

  Passar det inte? Läs en annan blogg, eller skriv en själv om du kan göra det så mycket bättre själv.

  Stå på dig och fortsätt skriva! Hittils har du gjort det fördjävla bra!

  Heja Emelie

  //Frida

  ReplyDelete
 80. Jag blir chockad och ledsen av att läs det här inlägget. Chockad över att någon kan argumentera så korkat som personen du beskriver och försöka vända ditt inlägg till ett välplanerat politiskt debattinlägg - allt människor säger är inte politik!!
  Ledsen över att du nu inte längre känner dig trygg att skriva utan risk för någon vanvettig häxjakt.
  Jag hoppas verkligen att du kan fortsätta skriva, kanske någon annanstans om det här inte känns tryggt, om så bara för dig själv. Det fyller en viktig funktion både hos dig själv och de runt omkring dig.
  Det är svårt att inte låta sådana här elaka ord gå in under skinnet och slå en knut runt själen, och jag önskar innerligt att du går segrande med styrka ur detta.

  Vad gäller att ditt inlägg kom just nu så är det väl självklart! - beslutet ni inväntade skulle komma nu, det är inget välplanerat valknep från din sida.
  Jag hoppas med hela mitt hjärta att det var ett bra beslut ni fick och att din mors och ditt liv nu förhoppningsvis kan få ett större lugn och trygghet.

  Mina tankar är med er
  Kram
  Helena

  ReplyDelete
 81. Jag blev otroligt upprörd över det här med din mamma, och jag vill bara skänka starka tankar till er och alla andra som går igenom liknande helvete. Jag har flera i min omgivning som är i behov av liknande stöd som din mamma.

  Skit i alla elaka kommentarer, och kämpa på!
  Nä. Sjukt arg och upprörd blir man. Bort med alliansen!

  ReplyDelete
 82. Oj, ja jag kan verkligen förstå att det blev lite av en chock för dig att över en natt få så många läsare när det aldrig var syftet. Hoppas det lugnar ner sig snart så att du får din blogg tillbaka i lite mer rimlig proportion. Ditt inlägg om din mamma var dock väldigt viktigt tror jag. Jag känner många sjukskrivna som beskriver liknande saker. Det är fruktansvärt att det ska gå till på det viset, och det säger ju sig självt att det är en del av den politik som förts de senaste fyra åren. Håller alla tummar och tår för att det ska bli en bättre situation mycket snart.

  ReplyDelete
 83. Stå på dig Emile!

  Jag hoppas verkligen att folk inser hur ruttet den nuvarande sjukförsäkringen är. Jag lider också både med dig och din mor. I ett välfärdsland som Sverige så får det inte gå till såhär. Det är omänskligt av högern att slänga ut sjuka människor som inte kan arbeta från sjukförskringen.

  Du borde öppna en fond så att vi kan hjälpa din mor ekonomiskt.

  Oavsett vem som vinner på söndag så tänker jag tända ett ljus för din mor och dig.

  Hälsningar rolle.

  ReplyDelete
 84. FORTSÄTT BLOGGA ! HÅLL UT! DU SKRIVER BRA OCH DET BETYDER OTROLIGT MYCKET ATT DU SKRIVER OM DIN MOR. I BÄSTA FALL FÅR VI EN NY REGERING TACK VARE DIG!
  STÅ PÅ DIG OCH FORTSÄTT ATT VARA RÄDD OM DIN MOR, DU HAR ALL ANLEDNING ATT VARA STOLT.
  SUSAN WR

  ReplyDelete
 85. Hej!!
  Det är bra att du rört om i grytan. Ännu en som hamnat utanför skyddsnätet som borde funnits där för att fånga upp vid detta tillfälla.
  När man läser vad din mor har behöva stått ut med utöver sin sjukdom tror man nästa det är skrivet av Kafka. Men tyvär det är ingen roman utan verkliga livet.
  När du sedan får en massa anklagelser för at du skrivit om vad din mor fått och får stå ut med blir man bara mer bedrövad.
  Politiker som inte kan inse vad dom har tagit beslut om. Blir nästan som den gamla uttrycket "DET VAR DET DJÄVLIGASTE, DET HADE JAG INGEN ANING OM". Försökta få fram vem som sa det från början. Googlade på det fick 3.820.000 svar. Dom flesta var relaterade till politiker som svarade så.
  Jag kommer ihåg det från en skets med Hasse och Tage där dom drev med någon politiker och det var i revyn UNDER DUBBELGÖKEN 1979-80.

  En juniori bekantskapskretsen sa.
  "Mamma alla måste ju ha en utbildning för att få ett jobb, men det behöver ju inte politikerna".
  Så sant så sant.

  Som jag brukar säga:
  STÅ PÅ DIG, ANNARS GÖR NÅGON ANNAN DET. Står på dig.

  Hoppas på ett mer positivt bemötande både för dig och din mor.

  Hälsningar från ett blåsigt Skåne.

  Henri

  ReplyDelete
 86. Modig flicka! Stå på dig!
  Din mors situation är det inte bara en av de enstaka fallen som Reinfeldt sa igår i slutdebatten i SVT. Vi är många som blivit drabbade av den nazistiska inställning som Reinfeldt har om sjukförsäkring. Jag röstar helst på SD, så kan jag förhoppningsvis få en biljett för att åka hem.

  Jag skulle tas bort från mitt jobb, efter bara tre månader för att pröva mig inför hela arbetsmarknaden, trots att jag jobbade 50 % och jag väntade på specialist läkare för bedömning. Sådan fick jag träffa cirka ett år senare. Samtidigt arbetsgivaren, erbjöd mig pengar och fem besök till psykolog för att jag skulle lämna mitt jobb.Psykologisk mådde jag jättedålig. Under hela den pressande situationen fick jag, som om det inte vore tillräcklig, beskedet att jag hade avancerad cancer. Med lite skam erkänner jag att jag nästan bestämde mig säga nej till operationen och tänkte ge upp när jag var inlagd på sjukhuset. Då tänkte jag att det skulle vara mera praktisk att försvinna än att tigga för att överleva. Så upplever jag detta med sjukförsäkring.
  Nu säger jag att det var cancersjukdom som räddade mig att inte bli arbetslös.

  ReplyDelete
 87. Jag lider med dej hjärtat, min mor har oxå drabbats av detta. http://annaidanathaliee.blogg.se/2010/august/maktskifte-2010.html

  ReplyDelete
 88. Hej Emelie!

  Av medierapporteringen verkar det som om det håller på att ordna sig med din mammas situation, i den mån att hon ska slippa sälja sin bostad. Jag hoppas verkligen att det stämmer. Jag skrattade riktigt gott åt F-kassechefens svar på frågan "Har detta något med uppmärksamheten att göra? - Nej, nej, nej." Nej, nej, nej my ass. Du kan vara alldeles säker på att det är ditt brev som har ordnat det för din mamma, om det går så väl.

  Jag hoppas alltså att allt går bra för din familj och tycker du kan vara mycket stolt över din text och strunta i alla störda puckon som kommer och jävlas. Det blir så när många läser ens text - en viss procent av dem är ju idioter.

  Så långt din privata situation.

  Sen var det det här med det vidare perspektivet. Jag har stört mig något oerhört på de senaste dagarnas hysteriska vänsterfrustande kring din text, som gått ut på att "där ser ni, vi måste ha rödgrön regering." Som om det var så enkelt att det *bara* är borgarnas sjukförsäkringsregler som har drivit fram det här, i ett totalt vakuum isolerat från andra faktorer. Som om inte sjuk myndighetskultur på F-kassan och andra hade det minsta med saken att göra. Som om den enda patentlösningen på orättvisor vore att skyffla mer pengar in i brasan, i stället för att se hur det som finns kan förvaltas bättre. Och som om allt stod och föll med en ny regering.

  Jag råkade slå på slutdebatten i går precis när de pratade om utförsäkringar. Lars Ohly och de andra upprepade din mammas namn ett otal gånger i sina väl inövade talking points, och jag blev bara mer och mer irriterad. Fredrik Reinfeldt, som jag länge avskytt, svarade som en sansad människa med perspektiv, och fick mig för första gången på långt mer än fyra år att fundera på om man kanske borde rösta borgerligt. (Bara för ett ögonblick. Det blir inget av blocken för mig.)

  Det verkar just nu ganska sannolikt att det blir borgerligt styre även efter morgondagens val. Vad gör man då? Flyttar från landet, som mången salongsberusad vänstermänniska hotat med de senaste veckorna? Uppslukas vi alla av ett svart hål då? Är det bara att vanmäktigt vänta på nästa val? Nej. Även om det är så att de här sjuka fallen ökat på grund av borgerlig skattesänkarpolitik så kan man faktiskt arbeta för att myndigheterna ska tvingas använda ett uns av sunt förnuft och anständighet i sina överväganden.

  Och om det är så att vi får en rödgrön regering så skulle åtminstone jag vilja att de tänker igenom det här noggrannare än att bara ösa in mer pengar så att fantasilösa och oempatiska tjänstemän inte ska frestas att visa sina varulvständer fullt lika ofta. Blir det så behövs det ju bara en ekonomisk kris till för att morrhåren ska börja växa på dem igen.

  Vilket valresultatet än blir hoppas jag att din berättelse blir mer än ammunition i ett fånigt skyttegravskrig, och bidrar till att inspirera verklig, varaktig förändring av samhällets strukturer. Det är den värd.

  ReplyDelete
 89. Jag tycker det är hemskt att sjukförsäkringssystemet ser ut som det gör idag, och att folk inte har bättre för sig än att misstro andra. Jag hoppas verkligen att lusten att skriva återvänder och/eller att du finner en kanal för att uttrycka dig. Alla behövs, och alla behöver känna sig behövda och respekterade. Du har min respekt!

  ReplyDelete
 90. Önskar dig styrka och mod!

  Vet inte om det alls hjälper, men här är ett blogginlägg om att hantera idioterna på nätet:

  http://mashable.com/2010/04/29/deal-with-haters-tim-ferriss/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:%20Mashable%20%28Mashable%29

  Tusen tack för dina texter. KRAM!

  ReplyDelete
 91. Och: jag fattar. Du bloggar inte i första hand för att skapa debatt eller väcka uppmärksamhet. Därför måste idioternas kommentarer komma som en total chock, du hade ingen chans att bygga upp ett försvar innan, så som t ex politiker gör innan de skriver ett blogginlägg som de vet kommer att väcka uppmärksamhet.

  Hoppas du hittar tillbaka till din styrka och fortsätter att använda din röst. Du skriver fantastiskt bra.

  ReplyDelete
 92. Oerhört synd med personliga påhopp på ett så bra inlägg. Men.. stå på dig för det kommer alltid att finnas idioter som väljer att slå när argumenten tryter...

  ReplyDelete
 93. Lyssa på vad @whatthefuckdotcom säger - stäng av kommmentarfunktionen och fortsätt blogga. Annars vinner de fega anonyma kretinerna som vill få dig att sluta skriva.

  Det finns ingen "självklar" rätt att få kommentera på bloggar. I min blogg blåser jag ut kommentarer från idioter och anonyma puckon.

  Stå på dig.

  ReplyDelete
 94. Senaste nytt, LATEST NEWS:

  Försäkringskassan går nu vidare, efter att ha utförsäkrat cancersjuka och andra kroniskt sjuka människor. De har nu etablerat samarbete med landets akutavdelningar, så att de kan utförsäkra människor direkt när de kommer till akuten. "Detta är ett viktigt steg för att minska ohälsotalen", säger Försäkringskassans GD i en kommentar.

  Sarkastiskt,
  Magnus

  ReplyDelete
 95. De bittra, anonyma reaktionerna blottlägger endast vilka idioter dessa Allians-anhängare är. Du har gjort något väldigt bra, så läs nu en F. Scott Fitzgerald-bok, sätt på en Belle and Sebastian-skiva och glöm alla dessa sorgliga högerhycklare.

  ReplyDelete
 96. Jag brukar få bitterkukar med härskartekniker efter mig så fort jag råkar skriva något halvt feministiskt - let's face it, de är ju i stort sett samma grupp som skriver här nu - och jag reagerade först som du, att lägga av. Man är ju en god människa med normalt utvecklad empati och så vidare och blir därmed ledsen. Men så kom jag på att jag kunde radera de jävlarna istället. Så nu gör jag det. De kommer in i min mejlbox, så jag får läsa deras erbarmligt felstavade och felsyftade och felargumenterade feltexter, men de kommer aldrig ut på bloggen. Jätteskön känsla. Som att elda upp en fästing ba, fsst!

  Jag har ju som nätpublicist inget ansvar för att ge plats åt åsikter som jag inte stödjer, liksom. Inte du heller.

  ReplyDelete
 97. Nu förstår jag att detta inte är riggat på något sätt. Om så hade varit (gud förbjude att så varit fallet), hade det gjort någon som helst skillnad. I sak är fallet lika illa i alla fall. Det blottlägger hur dåligt genomfört förändringarna på Försäkringskassan genomförts. Jag själv brukar inte rösta rött/grönt. Men det gör inte heller någon skillnad i sakfrågan.

  Många kommentatorer här verkar ha svårt att skilja sakfrågan, från det faktum att det är val i morrn. Det säger mer om deras bristande intellektuella förmåga, än det säger om skribenten på den här bloggen.

  Rimlig slutsats: Stå på dig! Problemet finns där oavsett vilken partifärg du normalt har. Överväg att rösta bort sittande regering, oavsett vilket parti du brukar rösta på.

  Magnus
  denna gång utan sarkasm

  ReplyDelete
 98. Ge inte upp!!
  Du har genom din berättelse inte bara gett röst åt din mamma utan åt så många fler som får utstå samma behandling.
  Vi är många som stödjer dig.

  ReplyDelete
 99. Trist att du 'förlorar' din blog, men hoppas att du känner att så den förhoppningsvis gjort lite nytta ändå. Din mamma (och du) är inte ensamma i den här situationen, och den typen av publicitet som kom härifrån behövs.

  Ditt inlägg in onsdags var kanon, din kommentar här likaså. Lycka till, båda två.

  /Niklas

  ReplyDelete
 100. Försökte göra ett inlägg tidigare där jag vill visa mitt deltagande i er situation. Detta är utan rim och reson, din mamma har tur att du orkar vara stark åt henne också. Människor som attackerar och kommer med anklagelser hejvilt får du försöka ställa dig över. Att attackera någon som befinner sig i er situation visar bara hur dumdristig människan är. Stå på dig, fortsätt vara stark. Du gör det jättebra !

  ReplyDelete
 101. Synd att du väljer att fimpa bloggandet. Och förslag om att fimpa kommentarer är fåniga. Du har skapat förändring. Du behöver inte ta åt dig.

  ReplyDelete
 102. Du, bra skrivet, en jädra bra dotter är du förlåt för att jag också gick igång o länkade dig hejvilt, men det var bara för att du kunde skriva det som jag aldrig fått ihop

  Kram från tantan som aldrig kommer
  att glömma vad du skrev, vare sig
  du vill det eller inte ;-)

  ReplyDelete
 103. "Och förslag om att fimpa kommentarer är fåniga".

  För att inte tala om att använda ordet fimpa. Kom igen tuff-tuffe-tuff-tuffa Deeped i nästa liv när du är en kvinna. Då får du se hur bra det känns att elda fästningar.

  Fsst!

  ReplyDelete
 104. Hej.

  Jag ber först och främst om ursäkt för att jag var en av dem som delade med mig av länken till din blogg men du uttryckte så väl mycket av det jag tycker är helt galet med samhället som det är i dag.

  Jag hoppas du står på dig och förstår att det du gjort var viktigt och bra. Tack igen, och sköt om dig.

  ReplyDelete
 105. Låt de inte trycka ner dig! Du är oerhört stark och det du har gjort är oerhört viktigt.

  Glöm inte heller att det är din alldeles egna personliga blogg. Du har ingen som helst skyldighet att publicera alla kommentarer, det finns inget i yttrandefriheten som kräver det. Radera precis vad du vill. Och känns det jobbigt att läsa dem, be någon kompis du litar på gå igenom kommentarerna och radera de elaka innan du hinner se dem.

  Stå på dig.

  Kram.

  ReplyDelete
 106. Vi är många som tycker så jävla mycket om dig just nu. Kom ihåg det. Tusen kramar.

  "Om du kämpar för de svaga
  om du kämpar för det sanna
  ska jag alltid gå vid sidan av dig"

  ReplyDelete
 107. Även om du skulle ha planerat att skiva detta, och även om du är aktiv i Vänsterpartiet, so what. Det är din rättighet.

  JAg tycker att det är värre med moderater som försöker att köpa ens röst med de gåvor som de delar ut tillsammans med sina tidningar ute på gatorna. Det är riktigt pinsamt och desperat. Det gör mig riktigt förbanad.

  ReplyDelete
 108. Jag är en av alla dem som länkade till blogginlägget på Facebook. Du skrev så bra och innerligt om din mor och jag ville att mina vänner skulle få läsa. Jag har läst de tidigare inläggen i din blogg och jag slås av hur bra du är på att skriva och att uttrycka dig i text. Den gåvan hoppas jag att du i framtiden tar vara på. Kram till dig och din mor.

  ReplyDelete
 109. Du skriver så bra!
  Jag vet att många vill tro att din mors fall är "ett olycksfall i arbetet"......
  Men så är det ju inte.....
  Vi är tusentals i samma situation och det ÄR vad som händer idag pga Alliansens nya sjukförsäkring.
  Tack för att du skrev så att folk förstår, och lyssnar!

  ReplyDelete
 110. Hej Emelie,

  Onsdagen, den 15 september beskrev du ovan noggrant och detaljerat fallet med din mamma innan Försäkringskassan har fattat, motiverat och delgivit sitt officiella beslut. Du skrev:

  "Nu på torsdag 16 september skall Försäkringskassan fatta ett beslut."

  Idag är det 18 september. Du har konstigt nog ännu inte meddelat dina läsare här vilket blev Försäkringskassan verkliga officiella beslut. Jag anser att du är skyldig att göra detta efter dina häftiga utbrott och anklagelser i förväg med hänvisning till i verkligheten icke existerande beslut mot tjänstemän och speciellt politiker och partier (som är motståndare med utsikter att i ytterst nära förestående riksdagsval besegra partiet, i vilket du är aktivt medlem) endast en arbetsdag före viktig slutlig debatt i TV om riksdagsvalet, endast två arbetsdagar före själva riksdagsvalet .

  Jag förväntar mig att du, efter den omfattande detaljerade beskrivningen, som du har gjort om din mammas fal, OMGÅENDE, FÖRE VALDAGEN, beskriver här det du i förväg angriper klart politiskt – Försäkringskassans kommande exakta officiella beslut från 16 september (som dessutom inte är slutligt, eftersom självklart det går att överklaga).

  Med tack i förväg,

  Ivan Ivanov,
  Uppsala.

  P.S. Meddelar du inte OMGÅENDE här Försäkringskassans exakta verkliga beslut från 16 september i fallet med din mamma, från vilket kommer att framgå om du har eller inte har reson i dina preliminära grova politiska anklagelser, lämnar du utrymme för dina läsare, att misstänka att du har använt fallet med din mamma för grov politisk tidsanpassad valpropaganda.

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.