18 September 2010

Ett svar till

Vill bara kommentera igen, angående hur vissa, främst anonyma kommentatorer, hänger upp sig på detaljer i historien. Felbehandlingen och sjukdomsförloppet är bara en del i historien. Det behövde komma med i min berättelse för att belysa allvaret. Oavsett hur det gick till så är min mamma, och många andra med henne, svårt sjuka. Det jag riktar mig mot är utförsäkringen av dessa sjuka. Det går inte att argumentera sig ifrån att Alliansen genomfört denna reform. Undrar man över detta kan man ta en titt i motions- och propositionsdatabasen på riksdagens hemsida. Om man nu orkar bemöda sig att läsa på innan man uttalar sig!

Och ni som påstår att ni inte har alla fakta och att det skulle vara osant; om detta inte var sant, tror ni inte de stora medierna skulle upptäckt det vid det här laget. Jag har intervjuats, filmats och fotograferats i åtskilliga timmar av TV4, Aftonbladet, Expressen, TT, Ekot och tidningen ETC. Skulle Försäkringskassan börja backa om sitt beslut? Det är inte heller min uppgift att sprida alla detaljer (eller vad någon refererar till som "fakta") om min mammas privatliv. Detta är ett strukturellt problem. Det är inte jag som skall skämmas, det är ni som kommer med fula påhopp istället för argumenterande och sakliga inlägg som skall skämmas.

Jag har valt att låta kommentarsfunktionen vara öppen, fastän jag tidigt insåg att det skulle bli jobbigt. Jag tyckte det var viktigt att möjligheten att kommentera fanns. I en demokrati ska alla få komma till tals. Men när det tangerar personangrepp och rena lögner är det inte längre en fråga om demokratiskt uttryck. Om det inte blir en uppryckning i tonen så stänger jag av. Jag vill inte se rasistisk propaganda och anonyma kommentatorer som konspiratoriskt säger att jag planerat detta och borde skämmas. Inte heller känns det bra att höra att jag är en lat parasit. Jag parasiterar inte på någon. Jag studerar och jag arbetar. Att jag ljuger är inte heller roligt att höra. För det gör jag inte. Vidare är detta bara en enskild privatpersons blogg och egentligen inte ett forum för massdebatt. Men nu tillåter jag det att vara det. Men om inte tonen skärps till hos en del av er som kommenterar och spyr galla omkring er istället för att hålla er till sakfrågan och bemöta argument som vuxna människor, så kommer kommentarsfunktionen att stänga ner.

8 comments:

 1. För borgare är alla människor som inte bor på Östermalm parasiter. Se det som en komplimang.

  ReplyDelete
 2. Håller helt med dig..
  Alla som har det dåligt får det sämre och alla dom som har det bra får det bättre.. Jag hoppas på att det händer något bra imon.. Men självklart så har alla sina egna åsikter. Go Girl...Styrkekramar..

  ReplyDelete
 3. Jag kopierar min kommentar från förra inlägget:

  Låt de inte trycka ner dig! Du är oerhört stark och det du har gjort är oerhört viktigt.

  Glöm inte heller att det är din alldeles egna personliga blogg. Du har ingen som helst skyldighet att publicera alla kommentarer, det finns inget i yttrandefriheten eller demokratin som kräver det. Radera precis vad du vill. Och känns det jobbigt att läsa dem, be någon kompis du litar på gå igenom kommentarerna och radera de elaka innan du hinner se dem, du ska inte behöva stå ut med det.

  Stå på dig.

  Kram.

  ReplyDelete
 4. Hittade din blogg på nätet häromdagen och blev alldeles förskräckt. Dock inte förvånad. Jag har länge anat att de nya reglerna skulle få sådana här konsekvenser och enstaka fall har man ju också läst om i tidningarna. Det var bra att du orkade skriva om det, för det sitter säkert många runt om i landet, med liknande problem, som varken kan eller orkar skriva ihop en sådan här redogörelse. Samtidigt borde man inte behöva göra det för att få den hjälp som borde vara absolut självklar - om nu din mamma får den hjälpen. Tänk om alla som kritiserar dig för det du skrivit tänkte till lite - nästa vecka kanske de själva konstateras ha en invalidiserande obotlig sjukdom eller råkar ut för en trafikolycka. Och det är säkert inte så här de skulle vilja behandlas då. Skriv gärna här på bloggen så att även alla vi, som inte känner dig, får veta hur det går. Lycka till!

  ReplyDelete
 5. Det är din blogg! Ta bort elaka kommentarer hur mycket du vill. De skär i mitt hjärta också.

  ReplyDelete
 6. Hej Emelie,

  Onsdagen, den 15 september beskrev du ovan noggrant och detaljerat fallet med din mamma innan Försäkringskassan har fattat, motiverat och delgivit sitt officiella beslut. Du skrev:

  "Nu på torsdag 16 september skall Försäkringskassan fatta ett beslut."

  Idag är det 18 september. Du har konstigt nog ännu inte meddelat dina läsare här vilket blev Försäkringskassan verkliga officiella beslut. Jag anser att du är skyldig att göra detta efter dina häftiga utbrott och anklagelser i förväg med hänvisning till i verkligheten icke existerande beslut mot tjänstemän och speciellt politiker och partier (som är motståndare med utsikter att i ytterst nära förestående riksdagsval besegra partiet, i vilket du är aktivt medlem) endast en arbetsdag före viktig slutlig debatt i TV om riksdagsvalet, endast en arbetsdag före själva riksdagsvalet .

  Jag förväntar mig att du, efter den omfattande detaljerade beskrivningen, som du har gjort om din mammas fal, OMGÅENDE, FÖRE VALDAGEN, beskriver här det du i förväg angriper klart politiskt – Försäkringskassans kommande exakta officiella beslut från 16 september (som dessutom inte är slutligt, eftersom självklart det går att överklaga).

  Med tack i förväg,

  Ivan Ivanov,
  Uppsala.

  P.S. Meddelar du inte OMGÅENDE här Försäkringskassans exakta verkliga beslut från 16 september i fallet med din mamma, från vilket kommer att framgå om du har eller inte har reson i dina preliminära grova politiska anklagelser, lämnar du utrymme för dina läsare, att misstänka att du har använt fallet med din mamma för grov politisk tidsanpassad valpropaganda.

  ReplyDelete
 7. Din blogg är bara din blogg och det är bara du som kan bestämma vad som ska synas och inte. Låt inte idioterna som sprider sin dynga över dig förstöra din blogg, refusera och ta bort det du inte vill ha. Det är din rättighet.

  Att den blev rikskänd så här inför valet, gäspa åt det. Någon såg den och insåg att du skriver ju om verkligheten för de som är svårt sjuka. Precis det som Reinfeldt inte vill läsa om eller höras talas om…

  Moderaterna betalar en hel del proffsbloggare för att de ska sprida sin propaganda. Du skriver om ett människoöde, din mors utförsäkring och det gör du helt rätt i. Du har också helt rätt i att det bara finns en orsak till att din mors situation, förutom sjukdomen givetvis, och det är att Allansen rehabkedja slagit sönder tillvaron för så många svårt cancersjuka kvinnor och män.

  Var stolt över vad du åstadkommit. Förutom innehållet och budskapet så skriver du på ett otvunget sätt och jag kommer att fortsätta följa din blogg i vart fall. Lycka till, sköt om dig och ta vara på tiden med din mor. Kram fr Anki

  ReplyDelete
 8. välskrivet, tankeväckande, upprörande men tyvärr inte överraskande såsom sverige ser ut idag, det tyckte jag när jag läste din post första gg men valde att inte kommentera i affekt. tyvärr kryper allehanda kräk fram när viktiga saker avhandlas i bloggar etc, för att sprida sin galla.

  sunda, vettiga, tänkande, kännande människor skriver och lämnar inte sådana kommentarer.

  jag tycker din post, din mammas tragiska situation är ett lysande och sorgligt exempel på hur det blir för den enskilda människan som kommer i kläm mellan politiska beslut utan verklighetsförankring och myndighetsutövning utan sunt förnuft, empati och personligt ansvar.

  allt gott till er båda!

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.